Info huurder

Een aantal praktische weetjes voor de huurders:

Jaarlijkse eindafrekening
Ieder jaar rond half december wordt de eindafrekening gemaakt. De meterstanden worden opgenomen en de voorschotten worden verrekend met de werkelijke standen. Daarna word het nieuwe voorschot voor het volgende jaar bepaald. De eindafrekening krijgen jullie per post thuis gestuurd.

Huurverhoging
Op 1 juli wordt ieder jaar de jaarlijkse huurverhoging dat is vastgesteld door het VROM doorgevoerd. Hierover ontvangen jullie +/- 3 maanden voor tijd een brief per post. Ben je het niet eens met de verhoging? Verwijzen wij je door naar de website www.huurcommissie.nl

Huurprijzen
Onze huurprijzen zijn marktconform en gebaseerd op de puntentelling van de huurcommissie.

Onderhoud
Het onderhoud aan de woning dat voor rekening is van de huurder staat vermeld in het huurcontract en onze onderhoudsbrochure. Daarnaast houden wij de landelijke regels van onderhoud aan dat vermeld staat op de website van rijksoverheid.nl: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/onderhoud-huurwoning

Een uitzondering daarop is ons CV onderhoud dat is opgenomen in het huurcontract.

Huur opzeggen
Uiterlijk een maand vooraf dient de huur schriftelijk te worden opgezegd. Zodra de woning in goede staat en goed is schoongemaakt wordt de borg teruggestort.  Dit wordt beoordeeld in de eindopname. Wij verhuren minimaal voor één jaar een woning. Zodra de huur binnen een jaar wordt opgezegd, wordt de borg ook niet teruggestort. Wij berekenen bij start- en einde huurovereenkomst eenmalig € 25,- administratiekosten.

Automatische incasso en huurachterstand
Wij verhuren alleen woningen met een automatische incasso van de huurder. Wij tolereren geen huurachterstand. Bij het terughalen van de automatische incasso ontvang je direct van ons een herinnering. Binnen 14 dagen wordt de deurwaarder ingeschakeld. Probeer dit te voorkomen en benader ons van te voren.